MARKA:
BROWIN
EAN:
5904816913033
LICZBA ELEMENTÓW:
1
MATERIAŁ:
TWORZYWO SZTUCZNE/SZKŁO
KOLOR:
RÓŻNOKOLOROWY
GWARANCJA:
2 LATA
ATRYBUTY:
WYGODA UŻYTKOWANIA
UNIWERSALNY
CUKROMIERZ - 1 SZT.
WSKAŹNIK SŁUŻĄCY DO POMIARU STĘŻENIA CUKRU W MOSZCZU LUB BRZECZCE PIWNEJ WYRAŻONEGO W STOPNIACH BALLINGA.
GŁÓWNE ELEMENY MIERNIKA
- PŁYWAK (AREOMETR) Z NANIESIONĄ SKALĄ STĘŻENIA CUKRU W STOPNIACH BLG,
- PROBÓWKA (PLASTIKOWA) - DO PRZEPROWADZENIA POMIARU,
URZĄDZENIE SKALOWANE JEST W TEMPERATURZE 20°C.
BADANIE MOSZCZU
W CELU DOKONANIA POMIARU PROBÓWKĘ NALEŻY WYPEŁNIĆ DO 2/3 WYSOKOŚCI ANALIZOWANYM MOSZCZEM. PŁYN NIE POWINIEN ZAWIERAĆ CZĄSTEK STAŁYCH I PĘCHERZYKÓW GAZU. ILOŚĆ PŁYNU POWINNA BYĆ TAKA, ABY UMIESZCZONY W PROBÓWCE PŁYWAK UNOSIŁ SIĘ SWOBODNIE, NIE DOTYKAŁ DNA I ŚCIANEK PROBÓWKI.
DLA UŁATWIENIA, NA SKALI ZAZNACZONO RÓŻNYMI KOLORAMI ZAKRESY POCZĄTKOWYCH STĘŻEŃ CUKRU W MOSZCZU, DLA RÓŻNEGO RODZAJU WIN, KTÓRE CHCEMY OTRZYMAĆ:
- OBSZAR BORDOWY (22 - 25 BLG°) - WINA DESEROWE (SŁODKIE),
- OBSZAR ŻÓŁTY (15 - 22 BLG°) - WINA STOŁOWE (WYTRAWNE),
UWAGA:
DLA PRAWIDŁOWEGO PRZEBIEGU FERMENTACJI WAŻNYM JEST BY STĘŻENIE CUKRU PRZED JEJ ROZPOCZĘCIEM NIE PRZEKROCZYŁO 22 DO 25 BLG°.
JEŻELI PREFERUJESZ WINA BARDZO SŁODKIE DODAWAJ CUKIER W KILKU PORCJACH NP.: W 1, 5 I 12-TYM DNIU FERMENTACJI. WINO MOŻNA RÓWNIEŻ DOSŁODZIĆ PO ZAKOŃCZENIU FERMENTACJI.
Przewoźnik | Informacje | Cena |
---|---|---|
Odbiór osobisty w sklepie GREEN | Odbiór w 2h od złożenia zamówienia | Darmowa dostawa! |