KAWIARKI I AKCESORIA BAROWE

KAWIARKI I AKCESORIA BAROWE Jest 38 produktów.

NA STRONĘ
WYŚWIETLONE 1 - 24 Z 38 PRODUKTÓW
WYŚWIETLONE 1 - 24 Z 38 PRODUKTÓW

KAWIARKA TO POPULARNE URZĄDZENIE DO PARZENIA KAWY, KTÓRE WYKORZYSTUJE CIŚNIENIE DO EKSTRAKCJI AROMATU Z KAWY MIELONEJ. KAWIARKI SĄ ZNANE Z PROSTOTY OBSŁUGI I MOŻLIWOŚCI PRZYGOTOWYWANIA INTENSYWNEJ, SMACZNEJ KAWY. KAWIARKA TO DOSKONAŁY SPOSÓB NA PRZYGOTOWANIE AROMATYCZNEJ KAWY W DOMOWYCH WARUNKACH. DZIĘKI SWOJEJ PROSTOCIE I EFEKTYWNOŚCI, JEST POPULARNA W WIELU DOMACH, OFERUJĄC MOŻLIWOŚĆ CIESZENIA SIĘ SMAKIEM ŚWIEŻO PARZONEJ KAWY W KAŻDEJ CHWILI.

KAWIARKA MOKA (KAWIARKA WŁOSKA): SKŁADA SIĘ Z TRZECH CZĘŚCI: DOLNEGO ZBIORNIKA NA WODĘ, SITKA NA KAWĘ I GÓRNEGO ZBIORNIKA NA GOTOWĄ KAWĘ.  UŻYWANA DO PARZENIA ESPRESSO LUB INTENSYWNEJ KAWY. ZAWIERA CIŚNIENIE, CO POZWALA NA WYDOBYCIE PEŁNI AROMATU. ZWYKLE WYKONANA Z ALUMINIUM LUB STALI NIERDZEWNEJ.

ZASADA DZIAŁANIA KAWIARKI MOKA

WODA W DOLNYM ZBIORNIKU: WODA WLEWANA JEST DO DOLNEGO ZBIORNIKA KAWIARKI.

KAWA W SITKU: MIELONA KAWA UMIESZCZANA JEST W SITKU NA KAWĘ.

PODGRZEWANIE: PO PODGRZANIU WODY, PARA POWIETRZA WYWIERA CIŚNIENIE, KTÓRE WYPYCHA WODĘ PRZEZ MIELONĄ KAWĘ.

EKSTRAKCJA: W WYNIKU CIŚNIENIA WODA PRZESIĄKA PRZEZ KAWĘ, EKSTRAKTUJĄC JEJ AROMAT I SMAK.

GOTOWA KAWA TRAFIA DO GÓRNEGO ZBIORNIKA, SKĄD MOŻNA JĄ NALAĆ DO FILIŻANEK.

AKCESORIA BAROWE TO RÓŻNEGO RODZAJU NARZĘDZIA I DODATKI, KTÓRE UŁATWIAJĄ PRZYGOTOWYWANIE, SERWOWANIE I PODAWANIE NAPOJÓW, ZWŁASZCZA DRINKÓW I KOKTAJLI. SĄ ONE NIEZBĘDNE ZARÓWNO W PROFESJONALNYCH BARACH, JAK I W DOMOWYCH BARKACH.

SHAKER DO MIESZANIA KOKTAJLI. NAJPOPULARNIEJSZE TO SHAKER BOSTOŃSKI (DWUCZĘŚCIOWY) I SHAKER FRANCUSKI (Z POKRYWKĄ).


ŁYŻKA BARMAŃSKA DŁUGA ŁYŻKA DO MIESZANIA I WARSTWOWANIA DRINKÓW.


SITKO BARMAŃSKIE (STRAINER)  DO ODCEDZANIA LODU I OWOCÓW Z KOKTAJLI.


NÓŻ I DESKA BARMAŃSKA – DO KROJENIA OWOCÓW I DEKORACJI.


DOZOWNIKI (JIGGER) MAŁE MIARKI DO ODMIERZANIA ALKOHOLU.


MUDDLER (UGNIATACZ)  DO ROZGNIATANIA OWOCÓW I ZIÓŁ, NP. DO MOJITO.


SZCZYPCE DO LODU I WIADERKO  DO ELEGANCKIEGO PODAWANIA LODU.


ZESTER LUB OBIERACZKA  DO DEKORACJI KOKTAJLI SKÓRKĄ CYTRUSOWĄ.


FORMA DO LODU POZWALA PRZYGOTOWAĆ KOSTKI LODU, KULKI LUB INNE KSZTAŁTY.


SYFON DO BITEJ ŚMIETANY  PRZYDATNY DO KOKTAJLI DESEROWYCH.

SYFON DO WODY SODOWEJ DO PRZYGOTOWYWANIA GAZOWANYCH DRINKÓW.

ZESTAW DO ABSYNTU SPECJALNA ŁYŻECZKA I KIELISZEK.

PODSTAWKI I MATY BAROWE CHRONIĄ POWIERZCHNIE I POMAGAJĄ W PRACY.

DEKORACJE KOKTAJLOWE PARASOLKI, PATYCZKI DO SZASZŁYKÓW, MIESZADEŁKA.