GARNKI NA PARĘ

GARNKI NA PARĘ Jest 10 produktów.

WYŚWIETLONE 1 - 10 Z 10 PRODUKTÓW
WYŚWIETLONE 1 - 10 Z 10 PRODUKTÓW

GARNEK DO GOTOWANIA NA PARZE, TO SPECJALNY GARNEK ZAPROJEKTOWANY DO PRZYGOTOWYWANIA POTRAW PRZY UŻYCIU PARY WODNEJ, CO JEST ZDROWSZĄ METODĄ GOTOWANIA, ZACHOWUJĄCĄ WIĘCEJ WITAMIN I SKŁADNIKÓW ODŻYWCZYCH. TAKI GARNEK JEST BARDZO PRAKTYCZNY, ZWŁASZCZA DLA OSÓB DBAJĄCYCH O ZDROWĄ DIETĘ.

SKŁADA SIĘ Z KILKU WARSTW:

DOLNA CZĘŚĆ KLASYCZNY GARNEK, DO KTÓREGO NALEWA SIĘ WODĘ. PODGRZEWAJĄC WODĘ, WYTWARZA SIĘ PARA. GÓRNA CZĘŚĆ MA PERFOROWANE DNO (DZIURKOWANE), PRZEZ KTÓRE PARA PRZEDOSTAJE SIĘ DO POTRAW. ZWYKLE TO NAKŁADKA LUB KILKA PIĘTROWYCH KOSZY, GDZIE UMIESZCZA SIĘ JEDZENIE. CZĘSTO W ZESTAWACH ZNAJDUJE SIĘ WIĘCEJ NIŻ JEDNA NAKŁADKA, CO POZWALA NA GOTOWANIE KILKU POTRAW JEDNOCZEŚNIE. POKRYWKA NAJCZĘŚCIEJ SZKLANA, KTÓRA ZAPOBIEGA UCIECZCE PARY.

ZALETY GOTOWANIA NA PARZE:

GOTOWANIE NA PARZE POZWALA ZACHOWAĆ WIĘCEJ WITAMIN (NP. WITAMIN C I B) ORAZ MINERAŁÓW NIŻ TRADYCYJNE GOTOWANIE.

NIE MA POTRZEBY DODAWANIA OLEJÓW CZY MASŁA, CO CZYNI DANIA LŻEJSZYMI.

POTRAWY SĄ BARDZIEJ SOCZYSTE, A WARZYWA ZACHOWUJĄ INTENSYWNIEJSZY KOLOR I NATURALNĄ CHRUPKOŚĆ.