RONDLE

RONDLE Jest 19 produktów.

WYŚWIETLONE 1 - 19 Z 19 PRODUKTÓW
WYŚWIETLONE 1 - 19 Z 19 PRODUKTÓW

RONDEL TO MAŁY, OKRĄGŁY GARNEK Z DŁUGĄ RĄCZKĄ, UŻYWANY GŁÓWNIE DO GOTOWANIA NA MAŁYM OGNIU, PODGRZEWANIA, DUSZENIA LUB PRZYGOTOWYWANIA SOSÓW. WYKONANY JEST NAJCZĘŚCIEJ Z METALU, TAKIEGO JAK STAL NIERDZEWNA, ALUMINIUM, MIEDŹ LUB EMALIOWANY ŻELIWNY, CZASEM Z DODATKOWĄ POWŁOKĄ NIEPRZYWIERAJĄCĄ (NP. TEFLONOWĄ LUB CERAMICZNĄ). RONDEL MA PŁASKIE DNO I WYŻSZE ŚCIANKI W STOSUNKU DO ŚREDNICY, CO POZWALA NA RÓWNOMIERNE GOTOWANIE.

NAJCZĘSTSZE ZASTOSOWANIA RONDLA:

PODGRZEWANIE SOSÓW MAŁA POWIERZCHNIA I WYSOKOŚĆ ŚCIANEK POMAGAJĄ W RÓWNOMIERNYM PODGRZEWANIU.

GOTOWANIE NIEWIELKICH ILOŚCI JEDZENIA NP. JAJKA, KASZE, MLEKO CZY MAŁE PORCJE MAKARONU.

DUSZENIE WARZYW RONDEL ŚWIETNIE NADAJE SIĘ DO DUSZENIA NA MAŁYM OGNIU.

ROZTAPIANIE CZEKOLADY LUB MASŁA ZE WZGLĘDU NA PRECYZYJNĄ KONTROLĘ TEMPERATURY.

RONDEL CZĘSTO WYSTĘPUJE W ZESTAWACH KUCHENNYCH I JEST PODSTAWOWYM ELEMENTEM WYPOSAŻENIA W KUCHNI.